logo

Vložit příspěvek -
Obecné forum


Původní příspěvek

Autor: Vladimír Chlup
Předmět: Pozvánka do diskuze - knihy o optice, JMO
Datum: 2005-05-26 13:58:39
Reagovat
Díky za podněty.

Přehled českých knih a skript o optice je uveden v sekci  "Knihy". Postupně doplním ty, které jsi zaslal, a které tam zatim nebyly. Uvádím ale jen knihy s převažující optickou tematikou  v českém nebo slovenském jazyce, nebo v jiném jazyce, ale od českých autorů. Na ostatní knihy zatím nebudou síly.   Sekce knihy má i docela dobrým vyhledávač.

V sekci "JMO" vyhledávač pracuje jen omezeně. Vyhledává podle jména autora, nebo slov použitých v názvu článku. Vyzkoušej si třeba zapsat slovo "mikš", nebo slovo "triplet". Vyjedou ta čísla časopisu, kde se autor či název objeví. Bohužel tam nejsou všechna čísla. prof. Hrabovský přislíbil, že zajistí dodání podkladů k doplnění existující mezery. Budoucnost bych ale viděl v tom, že redakce zajistí i kompletní znění článku ve formátu pdf. S ročním zpožděním by se tam mohla čísla zveřejnit, aby nedošlo k poklesu odběratelů časopisu. Záleží na vydavateli a redakční radě.


Tvůj příspěvek

Jméno:
Mail-:
Předmět:
Příspěvek:
Kontrolní kód: (zde prosím případně opište: 7419el)

 

Pro vkládání příspěvku je využito WYSIWYG editoru HTML Area, který umožňuje pohodlně příspěvek formátovat. Tento editor však není funkční ve všech webových prohlížečích. V případech, kdy není editor funkční, je k dispozici normální textové pole a formátování je nutné provést pomocí značek jazyka HTML (např.: <p>, <br>, ...).